Pazartesi, Şubat 10

Kimyonlu Kofte

Annemin yilbasinda yaptigi nefis yemeklerden biri de kimyonlu kofteydi. Ne zaman tum kuzenleriyle toplansalar, Findik onlara hep bu minik atistirmalik koftelerden yaparmis. Bu sefer annem tarifi biraz degistirerek domates soslu yapmaya karar verdi. Cok guzel olduguna eminim, cunku gecenin sonunda bir tanecik bile kofte kalmamisti... Belki siz de sevgililer gunu icin yaparsiniz. Tarifimize mutlaka goz atin derim...

Malzemeler:
500 gr kiyma (koyun-dana karisik olabilir)
2 dilim bayat ekmek ici
2 dis sarimsak, rendelenmis
1 buyuk sogan, rendelenmis
2 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi feslegen
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
Kizartmak icin sivi yag 
 
Domates sosu icin: 
3 domates, rendelenmis
1 kup seker
1 dis sarimsak
1 cay kasigi feslegen
1 yemek kasigi zeytinyag
Tuz, karabiber

Kiyma ve mutfak robotundan gecireceginiz ekmekleri guzelce yogurun. Robot kullanmak istemezseniz, ekmekleri biraz islatip iyice sıkın. Daha sonra sogan, sarimsak, kimyon, kirmizi biber, feslegen, tuz ve karabiberi ekleyerek 5 dakika kadar yogurun. 

Hamurunuzdan kucuk parcalar kopartarak, misket buyuklugunde kofteler yapin. Buzdolabinda en az bir saat dinlendirin. Boylece kofteleriniz kizartirken dagilmayacak. Tarifimizde yumurta olmadigi dikkatinizi cekmis olabilir. Kofteye yumurta karistirmayi sevmeyen biri olarak, bir kere bu sekilde denemenizi oneriyorum..

Koftelerimiz dinlenirken, domates sosumuzu hazirlayalim. Kucuk bir tencerede, zeytinyagiyla sarimsaklari kokusu cikana kadar kavuralim. Domatesleri, sekeri, feslegeni, tuzu ve karabiberi ekleyerek kaynamaya birakalim. Domatesler sularini salip cektiginde sosumuz hazir demektir.

Yeterince dinlendirdigimiz koftelerimizi, yagsiz tavada, izgarada ya da firinda pisirebilirsiniz. Fakat bu koftenin, kizartma yapilmis halini daha cok sevdigimizi itiraf etmeliyim. 

Pisirdiginiz koftelerinizi servis tabagina aldiktan sonra, uzerlerine domates sosunu gezdirin. Biraz taze feslegen ya da maydanozla susleyebilirsiniz. Sicak olarak servis yapin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Bende memnuniyetle tariflerimi sitenizde sergiler, aradigim tariflere goz atabilirim :) Selamlar...

    YanıtlaSil