Perşembe, Şubat 13

Kalpli Citir Milfoy

Kalpli tariflerimiz devam ediyor. Annemle babam milfoyden pek hoslanmaz aslinda. Cok yagli birsey oldugu icin yemekten kacinirlar. Ama guzel tariflerle karsilastiklarinda dayanamayip denerler. Iste bu da oyle bir tarif...

Malzemeler:

Yarim paket milfoy, oda sicakliginda bekletilmis
3-4 dilim mozzarella peyniri
1 yumurta sarisi
1-2 yemek kasigi rendelenmis parmesan
Hamuru acarken kullanmak icin un
Kalp kurabiye kalibi


Tezgahi unlayarak, milfoy hamurunuzu acin. Bu olcuyle 12 adet atistirmalik citir milfoy elde edecegiz. Kurabiye kalibinizla 24 adet kalp kesin. Eger bir kucuk boy kalp kalibiniz daha varsa, mozzarella peynirinizi de onunla kesebilirsiniz. 12 adet de kucuk kalp ya da kare mozzarella peyniri kesin. 

Kalp hamurunuza firca yardimiyla yumurta aki surun. Uzerine mozzarellayi koyun ve diger kalple kapatin. Hem yapismasi hem de guzel gorunmesi icin, catalin uclariyla hamurun kenarlarina bastirin. Kalpleriniz bitene kadar bu islemi tekrarlayin. 

Daha sonra, uzerlerine de yumurta aki surerek, parmesan peyniri serpistirin. 

Mumkunse, hazirladiginiz hamurlari 15-20 dakika buzdolabinda dinlendirin. Bu arada firininizi 200 dereceye ayarlayin ve isinmaya birakin.

Yagli kagit serdiginiz tepsinize kalpleri yerlestirin. Yaklasik 10 dakika altin rengi alana kadar pisirin. Yaninda kirmizi biberli ya da feslegenli pesto ile, sicakken servis yapin.

Kirmizi biberli pesto tarifini daha sonra sizlerle paylasacagiz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder