Pazartesi, Ağustos 12

Mercimek Koftesi

Anneannem, haftasonlari aklina yapacak yemek gelmediginde, kolay oldugundan hemen mercimek koftesi yogururmus. Icindeki yesillikleri gorup, toplarla oynamaya calistiysam da, tabiki engellendim. Halbuki en sevdigim renk yesil, daha once de soylemistim, yesil oyuncaklarla oynamaya bayiliyorum...

Malzemeler:

2 olcu ince bulgur
1 olcu mercimek
3 olcu su
2 sogan, kup kup kesilmis
1 cay bardagi zeytinyag
2 corba kasigi salca
7-8 sap taze sogan, ince kiyilmis
1/2 demet maydanoz, ince kiyilmis
2 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
Servis icin marul

Mercimekleri iyice yikayip, 3 olcu suyla kaynatin. Tencerenizin kapagini acik birakirsiniz, mercimekler daha kolay acilacaktir. Mercimeklerin butun suyu cekmesine izin vermeyin. Ocagin altini kapattiginizda, bulguru ekleyin, karistirin ve tencerenin kapagini kapatin. Bulgurlar sisene kadar yaklasik 30 dk bekleyecegiz.

Bu arada ic harcimizi hazirlayalim. Soganlari zeytinyagda yumusayana kadar kavurun. Salcayi ekleyin ve 2-3 dakika kavurmaya devam edin. Sogumaya birakin.

Bulgurlar sistiginde, soganla salcayi icine ekleyin. Taze sogani, maydanozu ve baharatlari da ilave ederek karisimi birkac dakika yogurun. Yogurdugunuz kofte hamurundan, ceviz buyuklugunde parcalar kopartarak sekil verin. Genelde avucumuzun icinde sıkarak uzun kofteler yapariz fakat yuvarlak yapinca da sunumu cok şık oluyor. 

Servis tabaginiza butun ya da ince dogranmis marullari koyarak, uzerine koftelerinizi dizin. Demlenmis guzel bir çayla ya da ayranla mercimek koftelerinizi servis yapin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder