Pazartesi, Kasım 18

Tiramisu

Annemin isleri nedeniyle bir suredir tarif yazamadik. 8 Kasim Deniz'in dogumgunuydu. Annem de, asagida okuyacaginiz nefis tatliyi yapip goturdu. Biliyorsunuz benim tatli yemem yasak, dolayisiyla tadina bakamadim. Fakat harika bir goruntusu vardi.

Malzemeler:

3 su bardagi sut 2 cay bardagi toz seker 1 cay bardagi un 1 yemek kasigi bugday nisastasi 1 yumurta sarisi 1 paket vanilya
2 kutu krema
200 gram mascarpone peyniri
1 su bardagi nescafe/filtre kahve
3 yemek kasigi rom
2 paket kedi dili biskuvisi
1 yemek kasigi kakao


Oncelikle kremayi yaparak sogumaya birakacagiz. Bir tencereye sut, seker, un, nisasta, yumurta sarisi ve vanilyayi  koyarak, cirpici yardimiyla surekli karistirarak puding gibi pisirelim. Kaynayip kivam aldiginda, ocagi kapatip ara sira karistirarak sogutalim. Kremamiz yeterince sogudugunda, icine mascarpone ve kremayi ekleyerek cirpmadan karistiralim. Uzerini folyoyla kapatarak, buzdolabinda en az 1 saat dinlendirelim. 

Ben kremayi aksamdan yaptim. Eger vaktiniz varsa, sizde aksam yapip buzdolabinda bekletebilirsiniz. Boylece  icindeki tum aromalar birbirine karisacak ve harika bir kremaniz olacak.

Kucuk bir tavada, 2 yemek kasigi romu isitin ve alkolu ucana kadar 5-6 dakika kaynatin. Ocaktan alip soguk kahve ve kalan 1 yemek kasigi romla karistirin. 

Tiramisuyu yapacaginiz kasenin en altina, dolaptan cikartmis oldugunuz kremadan 1-2 yemek kasigi yayin. Romlu kahveye batirip cikaracaginiz kedi dillerini bir sira halinde dizin. Uzerlerine kremanizin yarisini yayin. Ayni islemi ikinci kat icin de yapin. Kalan kremanizi mumkun oldugunca duzgun bir sekilde en uste yayin. Uzerine bir suzgec yardimiyla kakaonuzu serpin. Buzdolabinda 4 ila 6 saat bekletin. 

Nefis tiramisunuz servise hazir. Dilerseniz tek porsiyonluk kaplara da yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder