Patlicanlarla oynamak ilk basta cok heyecanli gorunsede, saplarindaki dikenler patilerimi actiyor bazen. O zaman annemi dinleyip, onlarla oynamaktan vazgeciyorum.
Malzemeler:
4 orta boy patlican
3 adet sivri biber
2 dis sarimsak, rendelenmis
3-4 corba kasigi zeytinyag
1/2 limon suyu
Tuz
Oncelikle, patlicanlarinizi yikayarak, uzerlerine bicakla birkac delik delin ve ocakta ya da firinda kozleyin. Eger kozlerken patlicanlarinizi delmezseniz, isinin etkisiyle kabuklari patlayabilir. Iyice
yumusayan kozlenmis patlicanlarinizi, kalin gazete kagidina ya da
folyoya sararak soguyana kadar bekletin. Bu sekilde, kabuklari daha
rahat soyulacak.
Patlicanlari kozlerken, sivri biberleri de beraber kozleyebilirsiniz.
Patlicanlarimiz yeterince sogudugunda, kabuklarini soyalim ve ince ince dograyalim. Sivri biberlerin de kabuklarini alarak, kucuk kucuk dograyalim.
Bir kapta, patlican, sivri biber, sarimsak, zeytinyag, limon suyu ve tuzu karistiralim. Tabaga alarak, ilik olarak servis yapalim.
Salataniza, dilerseniz sivri biber eklemeyebilirsiniz. Fakat Ayvalik'ta tattigim kozlenmis biberli patlican salatasi cok nefis olmustu. En azindan bir kere denemelisiniz. Ama tabi, biberlerin aci olup olmadigini kontrol etmekte fayda var :)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder