Annemin yemek yapmak icin kullandigi minik toplari gorunce aklima hemen cinlik geldi. Tezgaha firlayip birkac tane calip oynayabilirim diye dusundum. Fakat tabiki annem kocaman acilmis gozlerimi gordugunde, bir yaramazlik pesinde oldugumu anlayarak beni mutfaktan uzaklastirdi.
Malzemeler:
1 su bardagi kuru borulce
1-2 dal taze sogan, ince dogranmis
1 cay bardagi zeytinyag
1 dis sarimsak, dovulmus
1/2 limonun suyu
Tuz
Kuru borulceleri tencereye koyduktan sonra, uzerine 4 su bardagi kadar su ekleyin ve yumusayana kadar haslayin. Borulcelerinizin cok yumusamasina izin vermeyin, zira camur gibi bir salataniz olabilir.
Borulceler haslanirken, zeytinyag, tuz, sarimsak, limon ve taze sogani karistirarak sosunuzu hazirlayin. Limon yerine 1 corba kasigi sirke de kullanabilirsiniz. Zevkinize gore, nar eksisi ilavesi de yapilabilinir.
Haslanan borulcelerinizi suzun. Hala sicakken sosunuzla karistirin. Boylece borulceler zeytinyagini iclerine cekecek. Nefis salataniz servise hazir.
Eger dereotu ve maydanoz sevenlerdenseniz, lezzetini arttirmak icin salataniza ince ince dograyarak ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder