Cumartesi, Eylül 21

Biberli Domates

Annemle anneannem kis icin hazirlik yapmislardi. Babamin en sevdigi sey olan domatesli biberleri de unutmamislar. Ben aci olduklari icin yemekte israr etmiyorum, yoksa aglayip sizlanmakta uzerime yoktur :)

Malzemeler:

3 1/2 kg domates
1/2 kg sivri biber, kucuk dogranmis
2 corba kasigi hafif dolu kaya tuzu
2 kucuk bas sarimsak
1 cay bardagi zeytinyag





Domatesleri rendeleyip suyunu suzelim. Suyunu suzmek zorunda degilsiniz tabiki, ancak o zaman daha uzun sure kaynatip domateslerin suyunu cektirmeniz gerekir. 

Bir tencereye, rendeleyip suzdugumuz domateslerimizi alalim. Ocakta kaynamaya birakalim. Bir tasim kaynadiginda, zeytinyagini ekleyelim. Domates kalan suyunu salip hafifce cektiginde, biberleri ve sarimsaklari ekleyelim. Yaklasik 10 dakika kaynatip, tuzu ilave edelim, karistiralim ve ocagi kapatalim.

Kavanozlarimiza biberli domateslerimizi doldurmadan once, kapaklarimizi kaynar suda 1-2 dakika bekletelim. Kavanozlari sicak yeni kapaklarla kapatalim. Ters cevirip, soguyana kadar bu sekilde bekletelim. Kavanozlarin yeni olmasi da onemli, aksi halde konserveleriniz hava alabilir.

Kapaklari kapatmadan once, en uste biraz aycicek yagi gezdirirseniz, biberli domatesleriniz daha uzun sure dayanir. 

Bu tarifimizle, 4 adet 1/2 litrelik kavanoz biberli domates elde edersiniz. Sizde kis gelmeden guzel kipkirmizi domateslerle soslarinizi hazirlayin. Bu karisimi, dilerseniz menemen icin de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder