Cuma, Eylül 27

Hamsi Tava

Eve balik alindiginda nedense cok mutlu oluyorum :) Kokusu ne kadar guzel geliyor burnuma... Ama tabi, evde gezdirdigim icin annem yememe izin vermiyor. Bazen ayiklayip ufak bir parcayi tabagima koyuyor, boylece mutluluktan evde balikla gezinmemi engelliyor...

Malzemeler:

1 kg hamsi
5-6 corba kasigi misir unu
5-6 corba kasigi sivi yag
Tuz













Hamsiler oncelikle karin bolgelerinden ic organlari cikartilacak sekilde temizlenir. Guzelce bol suyla yikanir. Daha sonra bir suzgece alinarak hafifce tuzlanir ve yaklasik 10 dakika suyunun suzulmesi beklenir. 

Tezgaha sereceginiz bir kagit uzerinde ya da tabakta, hamsiler tek tek misir ununa bulanir. 

Balik tavasi yaglanip, hamsiler kuyruklari ortaya bakacak sekilde yan yana dizilir. Hamsileri sıkısık dizerseniz cevirirken dagilmazlar.

Ocagi kisik ateste acip, hamsilerin altta kalan kisimlari kizarana dek pisirin. Daha sonra balik tavasinin kapagi yardimiyla diger tarafini da cevirerek kizarmasini saglayin. Eger balik tavaniz yoksa, duz bir tabaktan da yardim alabilirsiniz. Bir de, baliklari cevirirken, eger fazla yag eklediyseniz suzmenizi tavsiye ederim. Yoksa cevirme esnasinda elinizi yakabilirsiniz. 

Iki tarafi da citir citir kizaran hamsilerinizi servis tabagina alarak, sicak olarak servis yapin. 

Bu yemegin en zahmetli kismi baliklari ayiklama kismi. Ne diyelim boyle lezzetli bir yemek icin ugrasmaya deger. 

Baligin taze taze ciktigi bu gunlerde mutlaka alip yapin derim. Dilerseniz, istavrit, barbun ya da sardalya gibi kucuk baliklari da ayni yontemle pisirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder