Salı, Mayıs 28

Patates Salatasi

Annemle babamin, genelde baligin yaninda yaptigi salatalardan biri de patatesli olan...Kendisiyle pek ilgilenmiyorum, balik yiyebildigim surece, onlarin yaninda ne yedigi beni pek ilgilendirmiyor :)

Malzemeler:

6-7 taze patates
2 corba kasigi dijon hardali
1 corba kasigi mayonez
1 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi kekik
2-3 dal taze sogan, ince kiyilmis
Taze cekilmis karabiber
Tuz




Patatesleri iyice yikayin ve yumusayincaya kadar haslayin. Patatesler taze oldugu icin kisa surede haslanacaktir. Daha sonra, soguk suya tutarak patateslerin hizlica sogumasini saglayabilirsiniz.  Kabuklarini soyarak dilediginiz sekilde dilimleyin. Bir kaseye koydugunuz patatesleri, hardal, mayonez ve yogurtla karistirin.  Kekik, taze sogan, tuz ve karabiberi de ekleyerek guzelce harmanlayin. Et, tavuk, balik gibi yemeklerin yaninda servis edebilirsiniz.

Dilerseniz icine minik kesilmis 1 buyuk kirmizi sogan ve ince kiyilmis 3-4 dal maydanoz eklediginiz bir versiyonu da deneyebilirsiniz. 

Hatta hardalla, mayonezle isim olmaz derseniz; patatesleri dilimledikten sonra, haslayip dogradiginiz 4-5 kurutulmus domates, biraz kuru nane, 2-3 minik kesilmis kornison tursu, biraz limon ve zeytinyag ile karistiracaginiz patates salataniz da harika olacaktir :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder