Salı, Nisan 16

Guacamole

Bizim evde her ayin bir haftasonu mutlaka Meksika yemekleri yapilir. Annemle babam acili yemekleri cok seviyorlar. Bense sadece et ve cipslerle ilgileniyorum :) 

Malzemeler:

3 buyuk avokado
1 lime ya da yarim limon suyu
1 kucuk kirmizi sogan, kup kup minik dogranmis
1 yemek kasigi jalapeno biber tursusu, ince dogranmis
1,5 tatli kasigi light mayonez
1 cay kasigi tuz
Yaninda servis etmek icin tortilla cipsleri


Avokadolarinizi alirken yumusak olmalarina dikkat etmelisiniz. Fakat ne cok yumusak ne de cok sert olmalilar. Fazla yumusak olursa, ici kahverengilesmis ve tadi degismis olabilir. O yuzden, parmaklarimizla bastirdigimizda yumusaksa bizim icin yeterli olacaktir. 

Avokadolari ikiye bolup ortasindaki cekirdegi bicak yardimiyla cikartiyoruz. Bir kasikla kabuklarindan ayiriyoruz ve derin bir kasede pure aleti ya da catal yardimiyla eziyoruz. Limon ya da lime suyumuzu ekliyoruz ki avokadolarimiz kararmasin. Tuzu ve mayonezi ekleyerek karistiriyoruz. Sogan ve jalapenolarimizi da ekledigimizde guacamolemiz yenmeye hazirdir.

Bu tarife dilerseniz, bir dis sarimsak ve cekirdekleri cikartilmis ve kup kup kesilmis 1 kucuk domates de ekleyebilirsiniz. Fakat biz genelde sarimsak ve domates eklemeden yapiyoruz. 

Dilerseniz mayonez de eklemeyebilirsiniz, fakat mayonez kremamsiligi sagladigi icin kullanmanizi tavsiye ederim.
Guacamole; tortilla cipsleri, izgara et,tavuk, fajita, taco ya da chilli con carne ile muhtesem oluyor.. Diger tarifleri de daha sonra tabiki paylasacagim :) Emin olun hepsi birbirinden lezzetli...

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder