Perşembe, Nisan 18

Fajitas

Meksika mutfagina baslamisken devam edelim istedik. Fajitalar hakkinda sevdigim seyler var. Mesela, eger annemle babam dizi izlerken yemek yiyorlarsa, caktirmadan tavuk calabiliyorum babamin tabagindan. Asagida sessizce bekleyip, patimi uzatip, tırnagimi gecirdim mi, gelsin tavuklar :) Ne de olsa dikkat daginik, kimse benimle ilgilenmiyor. Sonra farkediyorlar ama ben coktan tavugu ya da eti mideye indirmis oluyorum :) Biraz azardan kimseye zarar gelmez degil mi :))

Malzemeler:

1er kirmizi, sari, yesil dolmalik biber, julyen dogranmis
1 buyuk sogan, julyen dogranmis
300 gram tavuk gogsu ya da bonfile, julyen kesilmis
1 cay kasigi tatli kirmizi toz biber
1/2 cay kasigi kimyon
2 yemek kasigi zeytinyag

1 cay kasigi karabiber

1 cay kasigi tuz
4 tortilla ekmegi ya da lavas


Servis icin suzme yogurt, guacamole, rendelenmis cheddar peyniri, acisos, salsa

Salsa icin;
2 buyuk domates, kup kup kesilmis

1 kucuk kirmizi sogan, kup kup kesilmis
1 kucuk köy biberi, kup kup kesilmis
2-3 dal maydanoz, ince kiyilmis
1 lime ya da yarim limon suyu
1 yemek kasigi zeytinyag


Fajita aslinda basit olarak Meksika usulu wrap demek. En guzel sekilde, kalin dokum tavalarda pisiyor. Bu tavalar sicagi uzun sure hapsettigi icin, yemegimiz de oldukca uzun bir sure sicak kaliyor. Eger dokum tavaniz yoksa normal bir tava ya da vok da kullanabilirsiniz. 

Bir kasede, dogranmis tavuk, sogan ve biberleri baharatlarla ve yagla karistirarak 5 dakika marine olmaya birakin. Dokum tavayla calisacaksaniz, marine islemi sirasinda tavanin altini gerekli isiya ulasmasi icin yakabilirsiniz.


Tavamiz isinirken salsamizi hazirlayalim. Hazirladigimiz malzemeleri bir kaseye alarak, limon suyu ve zeytinyagla karistiralim. Arzuya gore biraz tuz ve taze cekilmis karabiber de ekleyebilirsiniz.

Tavamiz isindiginda, marine olan tavuklarimizi tavamiza atarak yaklasik 6-8 dakika, tavaya yapismamasi icin surekli cevirerek pisirelim.

Tortilla ekmeklerimizi ayri bir tavada ya da firinda isitalim. Hersey sicakken dikkatli bir sekilde servis yapalim.



Tortillalarin arasina, biraz guacamole, biraz suzme yogurt, uzerine tavuklar, uzerine salsa ve acisos ve son olarak cheddari eklediginizde, muhtesem bir lezzet sizi bekliyor olacak.
 
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder