Cuma, Nisan 12

Kizarmis Icli Kofte

Bu tarif annemin yakin arkadasi Rahmiye Abla'nin istegi uzerine yaziliyor. Bizim evde pek kizartma icli kofte yapilmiyor, ama annemle Rahmiye Ablam universitedeyken, canlari sıkıldıkca yaparlarmis bundan. Hatta annem hep anlatir, bir gece Kibris'ta elektrikler kesilmis, ertesi gune kadar da gelmeyecekmis, ve yaz sicaginda sirf buzlugundaki kofte icleri bozulmasin diye saatlerce icli kofte yapmis ve kizartmis. Ben olsam o guzelim kiymali icleri kedilere dagitirdim, o kadar ugrasmaya ne gerek vardiki :)

Malzemeler:

Disi icin:

1 olcu ince esmer bulgur
Yarim olcu irmik
1 olcu su, kaynar
1 yemek kasigi un
1 tatli kasigi tuz

Ici icin:

Haslama icli kofte tarifimi kullanabilirsiniz
http://chipaby.blogspot.com/2013/04/icli-kofte.html

Kizartmak icin aycicek yagi

Bir kapta bulgurumuzu kaynar suyla islatip, uzerini kapatip, suyu cekerek sogumasini bekliyoruz. Daha sonra irmik, un ve tuzu ekleyerek bir kase su yardimiyla hamur yoguruyoruz. Macun gibi bir hamurumuz olmali, aksi halde koftelerimiz dagilabilir. Hazirladigimiz hamurdan avuc icimiz kadar parcalar kopartip parmagimizla istedigimiz sekli vermek suretiyle aciyoruz. Hamurumuz yeterli incelige gelince, ic malzemesini koyarak, koftenin agiz kisimlarini hafifce buzuyor ve kapatiyoruz.
Hic korkulacak bir tarif degil, herkes yapabilir. Yeter ki malzeme koydugunuz hamurunuz cok kalin olmasin. 

Koftelerinizi kizgin yagda kizartabilirsiniz. Mardin yoresinde, disi etsiz olan bu tarifi kaynamis suda haslayarak da yerler, ve inanin harika olur.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder