Annemin bahsettigi Meksika yemeklerinden biri daha. Guacamole ve tortilla cipsleri ya da taco ile guzel oluyormus. Bir kaseye koyup aksam yemegi olarak yediklerini de defalarca gordum. Aci oldugu icin ben pek etraflarinda dolasmiyorum. Sadece piserken kiymadan istiyorum, annem cok aglarsam bazen biraz paylasiyor :)
Malzemeler:
2 orta boy sogan, kup kup dogranmis
500 gram orta yagli kiyma
2 dis sarimsak,dogranmis
1 tatli kasigi aci kirmizi toz biber
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi kuru feslegen
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi zeytinyag
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi karabiber
400 gram kirmizi meksika fasulyesi, haslanmis
1 yemek kasigi jalapeno biberi, dogranmis
2 buyuk domates, kup kup kesilmis
1 yemek kasigi domates salcasi
1 cay bardagi sicak su
Servis ederken kullanmak icin suzme yogurt
Derin bir tavaya zeytinyagini koyarak, soganlar pembelesinceye kadar kavurup, sarimsaklari ekliyoruz. Sarimsaklarimiz yanmadan kiymamizi ekleyerek, kiymalar suyunu salip cekinceye kadar kavuruyoruz. Kiymalar pistiginde, baharatlarimizi ekleyerek 2-3 dakika guzelce karistiriyoruz. Salcamizi da ekleyip kokusunu kaybetmesi icin biraz kavuruyor ve domateslerimizi ilave ediyoruz. Son olarak fasulyelerimizi ve sicak suyumuzu da ekleyerek, aromalarin birbirine karismasi icin yemegimizi kisik ateste 10-15 dakika kadar kaynatiyoruz.
Bu yemegi; yaninda sadece suzme yogurtla tuketebileceginiz gibi, ek olarak tortilla cipsleri ya da ekmekleri ile de yiyebilirsiniz. Haslanmis basmati pirinci ise, pilavsiz yapamayanlar icin ayri bir alternatif olabilir. Eger yemeginiz artarsa, ertesi gun tacolarin icinde nefis bir ogun olarak degerlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder