Pazar, Nisan 14

Patates Puresi

Annemin, kadinbudu  kofteyi yazarken soz verdigi patates puresi tarifi..Annemin en sevdigi seylerden biri, patates puresi. Icine o cicek seklindeki sebzeden de ekliyor. Neymis, onu yemeyen cocuklar bile pureyle yiyormus. Kandiriyor iste cocuklari, birakalim istemediklerini yemesinler bence.


Malzemeler:

5 buyuk patates, soyulmus ve dorde bolunmus
1 kucuk karnabahar, cicekleri ayrilmis
1 bas sarmisak
2 tatli kasigi zeytinyag
2 yemek kasigi tereyag
1 paket sut kremasi
Tat vermesi icin tuz ve karabiber
Uzerini suslemek icin chives

Patatesleri bir tencerede tuzlu suda haslayalim.
Karnabaharlari buharda pisirmeyi tercih ediyorum fakat siz suda da haslayabilirsiniz. 

Bunlar piserken, firin tepsisine yagli kagit serip, sarmisaklarin uzerine zeytinyagini gezdirip, firinda yaklasik 35 dakika, sarmisaklar yumusayincaya kadar pisiriyoruz. Sarimsaklar pisince, kucuk bir tabaga alip sıkıyoruz ve bir guzel eziyoruz.

Patatesi ve karnabahari cok fazla haslamayin. Ezilebilecek kadar yumusak olsun, fakat haslarken yayilmasinlar. 

Buyuk bir kapta, patateslerimizi ve karnabaharlarimizi eziyoruz. Sarimsagi ve tereyagini da ekledikten sonra, yavas yavas kremayi ilave ediyoruz. Hepsini birden dokmeyin ki pureniz civik olmasin. Kivami istediginiz gibi oldugunda, en son tuzu ve karabiberi de ilave edin. Iste bu kadar, karnabahar sevmeyen eşinize bile bunu rahatlikla yedirebilirsiniz :)

Uzerini makasla keseceginiz chiveslerle susleyin. Buyuk marketlerde rahatlikla bulabileceginiz bir ot.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder