Perşembe, Ağustos 21

Adana Kebabi

Bizi takip edenler bilir, evde et pistiginde ne kadar mutlu ve hareketli oldugumu tarif etmem mumkun degil. Annemin pesinden bir saniye olsun ayrilmam. Ayaklarina dolanip bazen is yapmasini engelledigim de olmustur. Fakat bu, gunun sonunda, yemeginden minik bir parcayi benimle paylasmasina engel olmaz.

Malzemeler:

500 gr orta yagli kuzu kiymasi
1 yemek kasigi biber salcasi
Tuz
Karabiber








Malzemeleri bir kapta guzelce yoguruyoruz. Aslinda tabiki disarida yedigimiz Adana Kebaplarin cogunda kuyruk yagi var. Lezzeti de ordan geliyor. Fakat biz evde, biraz daha saglikli olsun diye sade bir sekilde yapmayi tercih ediyoruz. Yok ben kuyruk yagi da eklemek isterim derseniz, 150 gram kadari yeterli olacaktir.

Eger mumkunse, lezzeti arttirmak icin, kebap hamurunuzu 1 gece buzdolabinda bekletmenizi oneririm.

Kebabi yaparken, celik sisiniz varsa onu kullanin tabiki, ben evdeki ahsap coplerden kullandim. Fakat eti ahsaptan ayirmak zor oluyor. 

Elinizi islatarak, etinizi bogum bogum sislere yayin.

Firinda ya da izgarada, ara sira cevirerek pisirin. Iste bu kadar basit :)

Yaninda kozlenmis biber ve domates, bir de bulgur pilavi ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder