Perşembe, Aralık 11

Patates Kavurma

Uzun zamandir birsey yazamiyoruz annemle evet... Umarim bizi unutmamissinizdir. Bir kardesim olacagini ogrendigimden beri, herzamanki yaramazliklarima son surat devam ediyorum. Annemin karninda hissettigim tekmeler onu kiskanmama neden olsa da, yeni bir oyun arkadasim olacagi icin mutluyum aslinda. Evimizde daha da saglikli ve basit yemekler pisiyor bu nedenden dolayi. Cok sevdiklerimizden biri olan, disi citir ici yumusacik patatesleri sizin de begeneceginizi dusunuyoruz.


 Malzemeler:

500 gr minik taze patates
1 dal taze biberiye
2-3 yemek kasigi zeytinyag
Tuz 
Karabiber







Patatesleri 10 dakika kadar soguk suda haslayin. Taze olduklari icin daha fazla haslamaniza gerek yok. Cunku zeytinyaginda da kavrulacaklar.

Sudan cikartip suzdugunuz patatesleri ikiye bolun. Dilerseniz butun de birakabilirsiniz. Ben daha hizli olsun diye ikiye bolmeyi tercih ettim. 

Tavaya zeytinyagini ekleyin. Biraz isindiginda, patatesleri ilave edin. Kisik ateste patatesler nar gibi kizarana dek sabirla kavurun. Biberiyeleri dalindan ayirin ve patateslerin uzerine serpin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Patateslerin uzerine hafifce bastirarak baharatlarla ozdeslesmelerini saglayin.

Mis gibi kokan, disi citir ici yumusacik patatesleriniz servise hazir. Umarim bu basit ama leziz patatesler sizin de favoriniz olur :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder