Cuma, Haziran 28

Londra Gunlugum - 5.GUN


Bugun aylaklik yapip, keyfimizce gezelim diyoruz. Cunku gunlerdir yurumekten cok yorulduk. Once Oxford Street'e gidip yayilalim, kahve icelim, sakin sakin yuruyelim istiyoruz.

Oxford Street, Londra’nin en kalabalik alisveris caddesi ve hemen hemen her markanin magazasini bulabileceginiz bir yer. Cadde boyunca alisveris yapabileceginiz yuzlerce magaza bulunmakta. Tabi ara sokaklari da ihmal etmeyin. Ozellikle Louise Vuitton, Burberry, D&G gibi magazalardan alisveris yapacaksaniz, Oxford Street uzerindeki Selfridges’e ugramalisiniz.

Oxford Street’in sonu Tottenham Court Road. Biraz yuruyunce Piccadilly Circus. Piccadily’nin arka sokaklari Soho. Soho aksamlari, daha cok gay ve lezbiyenlerin mekani olsa da, sokak ortasinda opusen erkekleri, marjinal clublari, sex shoplari, striptiz clublariyla turistlerin ugrak yeri. Soho'yu gecip, hemen arka sokaklarinda bulunan ChinaTown’a geliyoruz, yani Cin Mahallesi. Burayi aramak icin cok caba harcamaniza gerek yok, zaten dekorasyonuyla hemen farkedeceksiniz. China Town'daki marketlerin hepsini gezip biraz alisveris yaptiktan sonra, Karindesen Jack'in izinden Whitechapel'e gitmeye karar veriyoruz.


Yeniden Londra'nin dogusuna yaptigimiz bu yolculuk bizi 1888 yilina goturuyor. 8 hafta boyunca seri cinayetlere sahne olan dar sokaklari tek tek geziyoruz. Hala biraz urkutucu…

Sirf Baker Street istasyonundaki Pipo icen Sherlock Holmes siluetini fotograflayabilmek icin, kocisi yine metroya sürüklüyorum...  

Hava guzel ve biz de yakininda oldugumuz icin, Camden Town'a gidelim diyoruz. Camden'a Tube ile gitmek oldukca kolay ve istasyondan cikar cikmaz kendinizi curcunanin gobeginde bulabilirsiniz. Camden Town bambaska bir dunya adeta, her tipten her sekilden insani gormek mumkun. Saga dogru giden yolda kendinizi saga sola bakinarak yuruyen kalabaliga biraktiginizda, az ileride sagda bizim semt pazarlarini andiran, kucuk tezgahlardan olusmus bir pazar goreceksiniz. Ona girmeyip devam ederseniz de, icinde devasa boyutta at heykellerinin oldugu Stables Market'e girebilirsiniz. Victoria zamaninda at hastanesi olan bu ahirlara, kanallardan asagi mavnalari cekerken yaralanan atlar getirilir ve tedavi edilirmis.


Birdenbire oyle cok yagmur yagiyor ki, Costa Coffee'ye siginiyoruz.

Metalciler, rengarenk sacli punkcilar, korku filminden cikmıs da gelmis hissi veren vampir kilikli erkekler ve kizlari gorebileceginiz, ciddi turist potansiyeline sahip bir yer olan Camden Town’i, Londra gezinizde mutlaka gormeniz gerekir bence.

Hava kotulesip yagmur yagmaya baslayinca, bu guzel yeri baska bir gun tekrar ziyaret etmeye karar verip ayriliyoruz. Ayni zamanda yol boyunca kurulu olan marketler de kapaniyor, cunku onlar icin de aksam oldu :)

Bu arada, Istanbul'da girmis oldugum bir sinavin sonucunu ogreniyorum, ve kutlama yapmak icin kocisle yeniden Westfield'daki Umai'ye dogru yola cikiyoruz.

2 yorum:

  1. Merhaba,
    londraya 2 haftaligina egitim icin gidiyorum. 9 dan 5e kadar okulda olacagim. bu kisitli surede nereleri gezmelI ve uyguna alisveris yapmaliyim. Ogrenciyim malum :) yardimci olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Londra pahali malum :) Alisveris icin Primark'i tavsiye ederim. Meshur Picadilly'de ve birkac noktada daha var. Hem ucuz, hem kaliteli seyleri orda bulabilirsin. Aslinda muzeleri gezebilmeni isterdim. Yazdigim yerlere rahatlikla gidebilirsin, genelde asiri pahali degiller. Tum gunleri okuduysan fikrin olmustur mutlaka. Harika bir sehir, bos bos gezsen bile keyfi cikar :) Iyi yolculuklar simdiden...

      Sil