Klasik bulgur pilavindan sıkıldıysanız, taze ic baklalar bitmeden, annemin bu tarifini deneyin derim. Cok faydali, vitamin deposu bir pilav. Iftar icin hafif, sahurda da sizi tok tutacak bir tarif...
Malzemeler:
1 su bardagi iri bulgur
1,5 su bardagi kaynar su
1 orta boy sogan, kup kesilmis
150 gr taze ic bakla
7-8 adet mantar, dorde bolunmus
2 domates, rendelenmis
3-4 yemek kasigi zeytinyag
Tuz
Karabiber
Taze ic baklali bir tarife baslama rituelimiz: Bir
tencerede su kaynatin. Yikadiginiz ic baklalari
kaynayan suya atin ve 6-7 dakika pisirdikten sonra cikartip suzun. Baklalarinizin kenarindan bicakla
cizik atip soyarak, kabuklarindan kurtarin.
Pilav tencerenizde, zeytinyagla sogani kavurun. Mantarlari ekleyerek kavurmaya devam edin. Bulguru ilave ederek 2-3 dakika kavurduktan sonra domatesi, ic baklalari, suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve bir kez karistirin. Tencerenizin kapagini kapatin. Yemeginiz kaynamaya basladiginda ocaginizin altini kisin ve suyunu cekene kadar kisik ateste pisirmeye devam edin.
Sicakken servis yapin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder