Cuma, Haziran 27

Taze Ic Baklali Makarna

Taze ic bakla bitmek uzere fakat, annemin ic baklali tarifleri sizler icin bu hafta son surat devam ediyor :) Umarim sizlerinde bu lezzetli yemekleri deneme sansiniz olur...


Malzemeler:

1/2 paket fusulli makarna
200 gr taze ic bakla
100 gr taze bezelye
1-2 sap taze sogan, ince dogranmis
1 buyuk top taze mozzarella, kucuk kesilmis
1 dis sarimsak, rendelenmis
1 kucuk kutu krema
1 yemek kasigi rendelenmis parmesan peyniri
2 yemek kasigi zeytinyag
                                                                                                 1 limon, kabugu rendelenmis
                                                                                                 Tuz, karabiber

Bir tencerede su kaynatin. Yikadiginiz ic baklalari kaynayan suya atin ve 6-7 dakika pisirdikten sonra cikartip suzun. Baklalarinizin kenarindan bicakla cizik atip soyarak, kabuklarindan kurtarin.

Baska bir tencerede, kaynayan suya bezelyeleri atarak 6-7 dakika kadar pisirin ve suzun. 

Makarnanizi bol tuzlu suda haslayin ve suzun.

Buyukce bir tavada, zeytinyagda sarimsagi 1-2 dakika cevirin. Limon kabugunu ekleyin. Kremayi, parmesani, tuz ve karabiberi ilave edin. Kremanin kaynamasina izin vermeden, yeterince isindiginda, taze sogani, baklalari, bezelyeleri ve en son makarnalari ekleyerek yavasca karistirin. 

Servis tabagina alacaginiz makarnanizin uzerine, mozzarellalari serpistirin. Taze cekilmis karabiber ile son dokunusu yapin. Tabiki bu taze ic baklali tarifimize, ince kiyilmis dereotu cok yakisacaktir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder