Babamin ve annemin pek sevdigi hafif eksimsi limonlu cheesecake, tahmin edebileeginiz uzere pek ilgimi cekmedi. Ama annemin hic pisirmeden yaptigi bu ceheesecake, babamin favorileri arasinda. Limon seviyorsaniz, mutlaka deneyin derim...
Malzemeler:
1 paket yulafli biskuvi
2 yemek kasigi tereyag, oda sicakliginda
300 gr krem peynir/labne
6 yemek kasigi pudra sekeri
1 paket vanilya
1 cay kasigi limon suyu
250 ml krema
Lemon Curd
Suslemek icin ananas/limon kabuklari, taze nane
Mutfak robotunda yulafli biskuvileri cekin. Iyice parcalandiklari zaman, tereyagini ekleyin ve biskuvilerle guzelce karisana kadar cekmeye devam edin.
Bu karisimi 20 cm lik buyuk kelepceli kaliba, ya da benim gibi kucuk tart kaliplarina paylastirarak, dokun. Uzerine, elinizle ya da bir kasik yardimiyla, dilediginiz incelige ulasana dek bastirin.
Buyukce bir kasede, krem peynir, pudra sekeri, vanilya ve limon suyunu puruzsuz kivam alana kadar karistirin. Daha sonra kremayi ekleyin ve katlama yontemiyle karistirmaya devam edin.
Hazirladiginiz peynirli kremayi, biskuvi tabaniniza yayin ve spatulayla duzeltin. Buzdolabinda en az 3-4 saat bekletin. Vaktiniz varsa ve bir gece onceden yapip buzdolabina kaldirirsaniz, daha lezzetli olacaktir.
Buzdolabinda bekleyen ve kendini ceken, nefis cheesecake'inizin uzerini lemon curd ile kaplayin.
Sunum yapmadan once, uzerini ananas dilimleri veya rendelenmis limon kabuklari ile susleyebilirsiniz. Harika bir gorunum kazandirmak icin, feslegen ya da nane de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder