Pazartesi, Ağustos 19

Kremali Patates Puresi

Daha once karnabaharli bir patates puresi tarifi paylasmistik sizlerle. Fakat annemin cesit cesit pure tarifleri bitmez. Cunku babamin en sevdigi seylerden biri de patates puresi. Ben de yiyebilir miyim diye kontrol ettim fakat, yaninda pisirilen etler daha cok ilgimi cekti :)

Malzemeler:

4-5 buyuk patates, soyulmus ve dogranmis
1/2 kutu krema
1 cay bardagi sut
1 corba kasigi tereyag
1/2 cay kasigi rendelenmis sarimsak
1 tatli kasigi tuz
1/2 cay kasigi taze cekilmis karabiber
Bir fiske tane hindistan cevizi (nutmeg) rendesi


Patatesleri kaynayan tuzlu suda yumusayana kadar pisiriyoruz.

Pisen patateslerimizin suyunu suzerek, ezici yardimiyla pure haline getiriyoruz. Sutu, kremayi, terayagi, sarimsak, tuz, karabiber ve nutmegi ekleyerek iyice karistiriyoruz. Nefis patates puremiz servise hazir.

Dilerseniz benim gibi krema sıkıcıyla gorsel acidan da guzel bir sunum yapabilirsiniz :)

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. patates püresi olsun benim olsun,kremalı denemedim hiç,annenin diğer tariflerini de bekliyorum,eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. :) Tesekkurler, umarim dener ve begenirsiniz. Chipa ve annesi olarak, tariflerimizi begenmenize cok sevindik :)

    YanıtlaSil