Cuma, Nisan 12

Limonlu Kek

Babamin en sevdigi kek...Annem tarifini televizyonda izlemis ve o gun hemen yapmis. Iste o gun bugundur, babamin cani kek istediginde genelde limonlu istermis :) Ben tabiki yiyemiyorum tatli yasak, ama gercekten harika gozukuyor...


 Malzemeler:

4 yumurta, oda sicakliginda
225 gr tereyag ya da margarin 

1,5 su bardagi seker
1 su bardagi sut

1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi  

3 corba kasigi limon
400 gr un

Uzerinin sosu icin:

200 gram pudra sekeri
1,5 limonun suyu, 
Yarım limon kabugu rendesi 

Malzemeleri yukaridaki sirayla ekleyecegiz. Once yumurtalar ve margarin 3 dakika kadar cirpilacak, sonra gerisi eklenerek karistirilacak. Unu herzaman eleyerek ve en son ekleyin. Kivami ne cok sivi ne de sert olacak. Unun cinsine gore, daha az ya da daha fazla eklemeniz gerekebilir. Yaglamis unlamis oldugunuz kek kalibina hamurunuzu bosaltin. Onceden isittiginiz 180 derece firinda kabarip kizarana ve kurdan ya da bicak batirdiginizda temiz cikana kadar pisirin. Yani yaklasik 45 dakika. Firininiza gore pisme suresi degisiklik gosterebilir. Sirkeci'de tek kullanimlik kagit kek kaliplari var, bunlar cok pratik oluyor, denemenizi tavsiye ederim. 


Uzerinin sosu icin, pudra sekeri ve limon suyunu mikserle bir guzel cirpin.  Beyaz akiskan bir sivi elde edeceksiniz. Kekiniz biraz soguyunca uzerine dokun ve limon kabuklariyla susleyin.

Hamurunuza gri-mavi hashas tohumlarindan da ekleyebilirsiniz. Ici citir citir ve lezzetli oluyor. Starbucks'ta yemistim ve evde de denedim, gercekten basarili :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder