Cumartesi, Nisan 13

Kadinbudu Kofte

Annemin anneannesi bu kofteleri cok guzel yaparmis. Annem de ondan kalan tarifle yapiyormus hep. Biliyorsunuz ki ben icinde et olan herseye bayiliyorum :) Bu kofteler de gayet leziz gorunuyor. 


Malzemeler:

250 gram orta yagli kiyma
1 tepeleme cay bardagi pirinc
3-4 dal maydanoz, ince kiyilmis
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz

Kizartmak icin aycicek yagi, galeta unu ve 2 yumurta

Pirinci 2 cay bardagi su ile pisirip, sogumaya birakiyoruz. Elleyebilecegimiz kadar 
soguduktan sonra, butun malzemeleri yogurarak istedigimiz buyuklukte kofteler yapiyoruz. Koftelerimizi once galeta ununa, sonra yumurtaya bulayarak, kizgin yagda kizartiyoruz.

Bu tarifte neden sogan yok diye dusunurken, annemle hatirladik ki, dedem ve dayim sogan yemezdi. O yuzden anneannem tarifi onlara gore uyarlamis :) Siz koftelerinizin daha lezzetli olmasi icin, 1 orta boy sogani rendeleyerek karisima ekleyebilirsiniz.

Kadinbudu kofte patates puresiz olmaz :) Degisik bir pure tarifimi de cok yakinda sizlerle paylasacagim.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder