Size dedemin sevdigi koftelerden bahsetmistim. Harput'ta bu kofte, bayram, dugun gibi onemli gunlerde yapiliyormus. Zor tabi minik minik ugrasmak, ancak onemli gunlerde yapilmali bencede :) Annem koftelerle ugrasirken, bende ayaklarina dolanip uyudum. Seviyorum mutfaktaki yumusak halida kivrilip yatmayi...
Malzemeler:
1 olcu hic yagsiz kiyma
1 olcu ince esmer bulgur
1 orta boy sogan, rendelenmis
1 yemek kasigi kuru reyhan
3-4 dal maydanoz, ince ince dogranmis
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1 tatli kasigi tuz
Sosu icin:
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi zeytinyag
Arzuya gore tuz
1/2 litre kadar su
Kaba butun malzemeleri koyarak, bir kase su yardimiyla kofte hamurunu yogurun. Maydanozu en son ekleyebilirsiniz, boylece fazla ezilmez. Hamurdan findik buyuklugunde parcalar kopartarak, kofteleri elinizle
yuvarlayin ve ortasini hafifce bastirin.
Sos
icin, tencerede salcalari zeytinyagla kokusu gidene kadar kavurun. Daha sonra uzerine su ekleyin ve kaynatin. Suyumuz kaynadiginda, hazirladigimiz kofteleri ekleyerek yaklasik 15-20 dakika orta ateste pisirecegiz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder