Cumartesi, Nisan 13

Zeytinli Corek

Zeytinli corekleri, ogrenciyken annemin Aynur Teyzesi yaparmis hep onlara. Yani Findik Teyze. Henuz Findikla tanisamadim ben, ama cok lezzetli kurabiye ve pogaca tarifleri varmis onda. Elmali kurabiye cilginligini baslatan da oymus. Annem onune tepsiyle alip, kimseye kaptirmazmis kurabiyeleri :) Annemin evine gelen arkadaslari da silip supururmus bu minik minik tuzlu gevrekleri. Yemek yemek ne kadar guzel birsey, sanirim annem bu dusuncemi bildigi icin bana arada tombalak diye sesleniyor...

Malzemeler:

250 gram yag, eritmeden
Yarim cay bardagi sivi yag
Yarim cay bardagi yogurt
1 yumurta, aki icine sarisi uzerine
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
Yarim limon suyu
Aldigi kadar un

Ici icin zeytin ezmesi
Uzeri icin corek otu ya da susam

Butun malzemeler bir kapta karistirilir. Unumuzu tabiki eleyerek ve en son ekliyoruz ki hamurumuz cok sert olmasin. Klasik kulak memesi kivaminda, yumusak bir hamurumuz olmali. Hamura kattigimiz limon suyu ise, catlamalari onluyor. Hamuru buzdolabinda 1 saat bekletmek de onemli, yoksa hemen civiyabiliyor.

Dinlenen hamurumuzdan parcalar kopartip, oklavayla uzun dikdortgen seritler aciyoruz. Arasina bicak yardimiyla zeytin ezmesini suruyoruz. Daha sonra silindir seklinde katlayarak, bunu bicakla biraz kavisli kucuk kucuk kesiyoruz. Tepsiye dizdikten sonra, uzerine yumurta sarisini surup, susam veya corek otu serpiyoruz. Onceden isitilmis 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz. 

Bu coreklerin icine istediginiz malzemeyi koyabilirsiniz. Biz zeytin ezmeliyi cok seviyoruz, aninda tepsinin yarisi bitiveriyor :) Eger peynir koymaya karar verirseniz, peynirlerin uzerine biraz un serpin ki, kenarlardan tasip, coreklerinizi bos birakmasin :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder