Pazartesi, Nisan 22

Domates Soslu ve Kofteli Spaghetti

Annem dedi ki, bu hafta cocuklarin haftasiymis. O yuzden cocuklar icin tarifler yazmak istiyormus. Dusunurken, yine Guney Afrika'da ogrendigi bir makarna tarifi geldi aklina. Aslinda bu Italyanlarin bir yemegiymis. Kocaman tencerelerde, ozel gunlerde toplaninca yaparlarmis. Eh artik beni taniyorsunuz, isin icinde et ve hamur oldu mu dayanamam :) Bir de unutmadan soylemeliyim, su meshur Disney karakterleri Lady ve Tramp birbirlerine kofteli spaghetti tabagi yaninda aşık olmuslar :))


Malzemeler:

Koftesi icin:
500 gram orta yagli kiyma
1 dilim ekmek ici
3-4 dal maydanoz, ince dogranmis
1 dis sarimsak, rendelenmis
1 kucuk sogan, rendelenmis
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber

Sosu icin:
1 kucuk sogan, kup kup ince dogranmis
3 dis sarimsak, ince dogranmis
3 yemek kasigi zeytinyag
400 gram domates, kup kup dogranmis
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi tuz
1 adet kesme seker
1 tatli kasigi feslegen
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
1 su bardagi sicak su

300 gram spaghetti makarna

Servis icin; rendelenmis parmesan peyniri ve ince dogranmis taze feslegen

Kofte malzemelerini bir kapta iyice yogurun ve ceviz buyuklugunde kofteler hazirlayin. Sosu ve makarnayi hazirlayana kadar kofteleri sarip dolaba kaldirin. Makarnayi kaynayan tuzlu suya atarak arzu ettiginiz yumusakliga gelinceye kadar pisirin, suyunu suzun.

Derin bir tencerede, soganlari zeytinyagla kavurun. Sarimsaklari ve ardindan salcayi ekleyin. Baharatlari ve domatesi de ekledikten sonra 10 dakika kadar kaynatin. Sicak suyu, ilave edin. Kofteleri dolaptan cikartarak sosun icine katin ve kisik ateste yaklasik 30 dakika pisirin.

Makarna ve sosu tencerenizde karistirin. Makarnalarinizin isindigindan emin oldugunuzda, servis tabagina alin. Uzerine parmesan peyniri ve feslegen serpip sicakken servis yapin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder