Kasim ve Mart aylarinda aramiza Deniz ile Tuna katildi. Onlar da kim diyeceksiniz haliyle.. Tabiki oyun arkadaslarim :) Ama biraz daha buyumelerini beklemem gerekecek sanirim, cunku Deniz bize geldiginde sadece yemek yiyor, agliyor ve tuvaletini yapiyordu. Kokladim bir sure, uzaktan izledim de...Anlam veremedigim kucuk bir insan. Neyse, annem Deniz ve Tuna geldi diye, cok nefis kokan ve gorunen kurabiyeler yapti. Fakat ben tadina bakamadim herzamanki gibi, cunku tatli yemem yasak :/
Malzemeler:
250 gram tereyagi, oda sicakliginda
125 gram pudra sekeri
1 yumurta, oda sicakliginda bekletilmis
3 bucuk bardak un
1 paket vanilya
1 cay bardagi misir nisastasi
1 tatli kasigi mahlep
Tum malzemeleri guzelce karistirip, unu yavas yavas eleyerek ekleyin. Unun cinsine gore bazen 3 bardak un da yeterli oluyor. Hamurun kivami cok onemli, bittiginde iki
parmaginizla sıkın, yapismiyorsa olmus demektir. Hamuru vaktiniz varsa
buzdolabinda 1 saat bekletin, yoksa 15 dakika da yeterli olacaktir.
Aklinizda bulunsun, bu hamur dolapta seffaf folyo kapli 2-3 gun
bekletilebiliyor. Dolaptan cikarttiginizda tas gibi olsa da, elinizde
yogurunca yeniden kivama gelip yumusuyor.
Dinlendirdiginiz hamuru oklava ile yarim cm kalinliginda acarak, kurabiye kaliplarinizla istediginiz sekilleri verdikten sonra, yagli kagit serdigimiz tepsiye diziyoruz. Onceden 170 derecede isitilmis firinda, 15 dakika uzeri pembelesinceye
kadar pisiriyoruz. Yalniz dikkatli olun, 15 dakikayi biraz gecince hemen kurabiyelerin rengi kararabilir :) Cikinca sogumasini
bekleyip, pudra sekeri ile susluyoruz. Dilerseniz seker hamuru ile de susleyebilirsiniz.
Yapmasi ve pisirmesi cok kisa suren kolay bir tarif, arkadasim Arzu'nun simdiden favorisi oldu bile :)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder