Pilavla,
makarnayla pek aram yoktur. Varsa yoksa balik, et... Annem dun uslu
durdugum icin minik bir parca balik verdi. Boyle zamanlarda onu daha cok
seviyorum. Hemen kucagina cikip tesekkur ediyorum...
1 su bardagi kalin bulgur
1 sogan, kup kup dogranmis
1 domates, kup kup dogranmis
2 yesil biber, kucuk dogranmis
2 corba kasigi zeytinyag
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
2 su bardagi kaynar su
Pilav tencerenizde, sogani pembelesinceye kadar kavurun. Biberleri ekleyin. 1-2 dakika onlari da kavurduktan sonra, domatesi ilave edin. Tuz ve biberi katin. Domatesler yumusadiginda, bulguru ekleyin ve karistirin. Uzerine kaynar suyu ilave ederek, bulgurlar goz goz olana dek kisik ateste pisirin. Pğilavinizi birkac dakika demlenmeye birakirsaniz hic fena olmaz.
Damak zevkinize gore, yesil biber eklemeden de bu tarifi uygulayabilirsiniz. Fakat sogan ve yesil biber, pilavinizin harika bir tada ulasmasina yardimci oluyor sanki :)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder