Cuma, Ağustos 16

Etli Alinazik

Annemle babam Gaziantep'te yedikleri etleri anlata anlata bitiremezler. Beni goturmedikleri icin yorum yapamiyorum tabiki, mutlaka guzeldir. Fakat disari cikamadigim icin, genelde evde pisirilen etlerle ilgilenmeyi tercih ediyorum :)

Malzemeler:

3-4 adet patlican
200 gr kuzu eti, kusbasi kesilmis
200 gr suzme yogurt
2 dis sarimsak, dovulmus
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1 corba kasigi tereyag
1 cay kasigi kirmizi pul biber, tereyag sosu icin
Tuz
Karabiber


Oncelikle, patlicanlarinizi yikayarak, uzerlerine bicakla birkac delik delin ve ocakta ya da firinda kozleyin. Kozlerken patlicanlarinizi delmezseniz, isinin etkisiyle kabuklari patlayabilir, dikkatli olun. Iyice yumusayan kozlenmis patlicanlarinizi, kabuklarinin rahat soyulmasi icin, kalin gazete kagidina ya da folyoya sararak soguyana kadar bekletin. 

Patlicanlarimizin sogumasini beklerken, bir kapta suzme yogurdu iyice cirpalim. Biraz tuzla dovulmus sarimsaklari ekleyelim...

Bu arada etlerimizi tavada guzelce kavuralim. Pismeye yakin, kirmizi pul biberi ve taze cekilmis karabiberi ekleyerek karistiralim. Etleri kurutmadan pisirmeye ozen gosterelim.

Patlicanlarimiz yeterince sogudugunda, kabuklarini soyalim ve ince ince dograyalim. Tavaya bir tatli kasigi kadar tereyag koyarak, patlicanlarimizi ekleyelim ve karistirarak isitalim. Ocagimizin altini kisarak yogurdumuzu ekleyelim, 1-2 dakika karistirip ocagi kapatalim. Eger yuksek isida bu islemi yaparsaniz yogurdunuz kesilip putur putur bir goruntu olusur. 


Patlicanimizi servis tabagina alip, uzerine etleri yayalim. En uste, kirmizi biberle tatlandirilip eritilmis tereyagimizi gezdirelim. Nefis Alinazik yemegimiz hazir. Sicak olarak servis yapalim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder