Çarşamba, Nisan 24

Cheeseburger

Hangi cocuk guzel bir hamburger ya da cheeseburger ve yaninda patates kizartmasina hayir diyebilir ki, dedi annem...Evet, annemle cocuklarin sevecegi tarifleri yazmaya devam ediyoruz. Tahmin edeceginiz uzere, hamburger koftesine bayiliyorum :) Aslinda ben patates kizartmasi da seviyorum, babamin da favori yiyecegi zaten :) Aglayip sizlamalarima dayanamayan annem, eger cok yaramazlik yapmadiysam, mutlaka yemeginden bir parca benimle paylasir.

Malzemeler:

Kofte icin:

2 buyuk sogan, rendelenmis
4 dilim ekmek ici, ufalanmis
500 gram orta yagli kiyma
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
1 yumurta
1 yemek kasigi zeytinyag
Kucuk bir kase parmesan peyniri, rendelenmis

Servis icin:
Hamburger ekmegi
Dilim cheddar peyniri
Marul yapraklari
Domates, dilimlenmis
Ketcap, mayonez
Kizarmis patates

Bu kofteleri firinda, barbekude ya da tavada yapabilirsiniz. Hangisinde yapmaya karar verirseniz verin, onceden isitmis olmaniz gerekiyor.

Bir tavaya zeytinyagini koyarak soganlari yumusayincaya kadar pisirin ve sogumaya birakin. Soganlariniz sogudugunda, diger kafte malzemelerinize ekleyerek iyice yogurun ve 6 esit parcaya ayirin. Bu tariften 2ser cm kalinliginda 6 adet hamburger koftesi cikartabilirsiniz. Ellerinizi islatarak hamburger koftelerinize sekil verin ve daha sonra strecle sararak en az bir saat buzdolabinda dinlendirin.

Kofteleriniz dinlenirken, hamburgerin yaninda olmazsa olmazi patateslerinizi hazirlayabilirsiniz :) Sagliksiz bir fast food olarak dusunup cocuklarimiza pek yedirmek istemedigimiz bu ikili, evde gayet saglikli sekilde hazirlanabiliyor aslinda. Patatesleri soyup dilimledikten sonra bir sure sirkeli suda bekletin. Nisastalari suya cikacaktir. Daha sonra havlu kagitla kurulayarak, zeytinyagina bulayin, tuz ve karabiber serpin. Onceden 190 dereceye isittiginiz firinda 25-30 dakika altin rengi alana kadar pisirin. Citir citir patatesleriniz servise hazir. 

Patatesler firindayken koftelerimizi pisirebiliriz. Tavamizi onceden isitiyoruz ve cok az zeytinyagi ile yagliyoruz. Koftelerimizin her bir tarafini 5-6 dakika kadar pisiriyoruz. Daha sonra, hamburger ekmeklerimizin icine marul, kofte, uzerine cheddar peyniri, ketcap, mayonez, domates dilimi ve tekrar marul koyarak cheeseburgerimizi hazirliyoruz. Firindan cikan sicacik patateslerimizi de yanina ekleyerek servis yapiyoruz.

Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. nam nam nam bundan kesin yapmalıyım :) ellerine sağlık burçin' ciğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İlkecik de begenir umarim, simdiden afiyet olsun canim :)

      Sil