Bu tarif, hem sabah kahvaltisinda, hem de aksam ustu bir bardak kirmizi sarabin yaninda pek lezzetli olur, der annem. Basit bir Italyan lezzeti olan Bruschetta'yi yapmak da cok kisa suruyor. Annemler Basak Ablamlarla Tanzanya'ya gittiklerinde, kesilmis kart domatesleri kizarmis ekmegin uzerine koyup, Bruschetta diye getirdiklerinden bahsetmisti. Hepsi guzel bir atistirmalik beklerken, onlerine gelen seye cok sasirmislar :)
Malzemeler:
200 gram taze mozzarella peyniri, ince dilimlenmis
100 gram taze ya da kurutulmus domates, kucuk kesilmis
4 dilim ekmek
2-3 dal taze feslegen, ince dogranmis
2 dis sarmisak
2 yemek kasigi zeytinyag
Tuz
Sarimsaklari ezerek zeytinyag ile karistirin. Ekmek dilimlerinin ustlerini, sarimsakli zeytinyagiyla yaglayarak firinda 4-5 dakika kizartin. Kizarrtiginiz ekmek dilimlerinin uzerine, bir dilim mozzarella peynirini, onun da uzerine domates ve feslegenleri ekleyin. Yeniden firina atin. Sadece peynir biraz eriyene kadar tutun. Firininizin izgara ayari varsa, sadece ustten isiyi acarak, ekmeklerin kurumasini onleyebilirsiniz. Bu tarif domates ve mozzarella yerine, kozlenmis patlicanla da harika oluyor. Sicak olarak servis yapmayi unutmayin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder