Cumartesi, Nisan 13

Portakalli Kurabiye

Bizim evde eskiden kurabiyeler, corekler, borekler cok yapilirmis. Bu tarif yine Findik'tan gelmis. Portakal sevenler icin gercekten guzel olabilir. Aslinda, yaz gelse de artik dondurma yiyebilsem...Yani tabiki bu kurabiyeler sicak cikolatayla, kahveyle ya da cayla guzel olur. Ama ben dondurma yemeyi ozledim...


Malzemeler:

1 portakal kabugu rendesi
1 portakalin suyu
1 kahve fincani yogurt
2 yumurta sarisi
1/2 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi margarin, erimis
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu

 

Tum malzemeler bir kapta yogrulur. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartilarak, kucuk toplar yapilir. Onceden isitilmis 170 derece firinda pembelesinceye kadar pisirilir. 

Pratik ve lezzetli bir tarif. Misafiriniz gelince ne yapsam diye cok dusunmeyin :) Bu hamuru buzlukta posetlerde saklayip, biri gelecegi zaman da cikartip firina atabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder