Cuma, Nisan 26

Profiterol

Annemin bir kuzeni varmis. Harika profiterol yaparmis. Tepsi tepsi yapilirmis bu tarif eskiden, kuzenler bir araya geldiginde, kirintisi bile kalmazmis :)

Malzemeler:

Hamuru icin:
100 gram margarin
1 su bardagi su
1 fiske tuz
1 su bardagi un
3 yumurta

Ici icin:
500 gram sut
3 yemek kasigi un
8 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi mascarpone peyniri
1 paket vanilya

Cikolata Sosu icin:
1,5 su bardagi sut
2,5 su bardagi su
1,5 cay bardagi seker
3 yemek kasigi un
6 yemek kasigi light kakao
50 gram margarin
1 yumurta sarisi

Once hamurumuzu yapiyoruz. 100 gram margarini 1 su bardagi su ile eritiyoruz. Tuzu ve unu ekliyoruz. Surekli karistirarak pisiriyoruz. Unun kokusu gittiginde ocaktan aliyoruz. Hamuru 3 esit parcaya boluyoruz. Her bir parcaya 1 yumurta yediriyoruz. Cay kasigi ve bir kase su yardimiyla, yagli kagit serdigimiz tepsiye hamurlari diziyoruz. Onceden isitilmis 200 derece firinda 20 dakika, ya da hamur toplarimiz kabarip altin sarisi rengini alana kadar, firinin kapagini acmadan pisiriyoruz.

Hamurlar piserken, ic kremamizi hazirliyoruz. Dilerseniz bu kremayi ve cikolata sosunu onceden hazirlayip sogumasi icin bekletebilirsiniz. Butun ic malzemeleri bir tencereye koyup surekli karistirarak, orta ateste pisiriyoruz. Kivama geldiginde, sogumasi icin bir kenara aliyoruz.

Cikolata sosu icin, sut, su, seker, un ve kakaoyu pisiriyoruz. Hala sicakken baska bir kaba alarak, icine margarini ve yumurta sarisini ilave ediyoruz. Karisim hala sicak oldugu icin, cig yumurta yemis olmuyoruz merak etmeyin :) Guzelce cirptiktan sonra, bunu da sogumak uzere bekletiyoruz.

Hamurlarimiz firindan cikip sogudugunda, bir bicak yardimiyla ikiye kesiyoruz. Tam ikiye bolmeyin, sadece ic kremayi koymak icin hamur toplarini aralamaniz yeterli olacaktir. Tum toplarin iclerine kremadan bir tatli kasigi kadar koyarak bir tabaga diziyoruz. Uzerine, cikolata sosumuzu da doktugumuzde, nefis profiterollerimiz hazir :) 

Hangi cocuk bu cikolatali ve kremali toplara hayir der ki :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder