Malzemeler:

50 adet kuru biber/patlican
2 su bardagi pirinc
6 orta boy sogan, kup kup ince dogranmis
1 yemek kasigi dolma fistigi
1 yemek kasigi kus uzumu
1 yemek kasigi nane
1 tatli kasigi sumak
1 tatli kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi domates salcasi
1 cay kasigi karabiber
1,5 su bardagi zeytinyag
6 yemek kasigi nar eksisi
Su
Kofikleri kaynar suda 1-2 dakika bekletip cikartin. Bir kapta suyunu suzup bekletin. Buyukce bir tencereye dolmalik fistigi, soganlari, tuzu ve 1 su bardagi zeytinyagini ekleyerek, soganlar yumusayincaya dek kavurun. Kavrulan soganların üzerine salcayi ve yikanmis pirinci de ilave ederek kavurmaya devam edin. 2-3 dakika sonra 2 su bardagindan iki parmak az suyu pirince ilave edin. Bir kere karistirarak kisik ateste suyunu cekmesini saglayin. Pirinc suyunu cektiginde, kus uzumu, nane, isot, toz seker, karabiber ve 3 yemek kasigi nar eksisini ilave ederek karistirin. Ocagin altini kapatin ve dolma icini ilinmaya birakin.

Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder