Çarşamba, Nisan 10

Kofik Dolmasi

Bu tarifin benimle hic alakasi yok. Etli olanini yiyebilirim belki, ama bu yapilan zeytinyagli versiyonu, yiyebilecegim birsey degil. Kofik dolmasini en cok babaannem ve Basak Ablam seviyor :) Annemin uzmani oldugu tariflerden biri daha...

Malzemeler:
 
50 adet kuru biber/patlican
2 su bardagi pirinc
6 orta boy sogan, kup kup ince dogranmis
1 yemek kasigi dolma fistigi
1 yemek kasigi kus uzumu
1 yemek kasigi nane
1 tatli kasigi sumak
1 tatli kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi domates salcasi
1 cay kasigi karabiber
1,5 su bardagi zeytinyag
6 yemek kasigi nar eksisi
Su

Kofikleri kaynar suda 1-2 dakika bekletip cikartin. Bir kapta suyunu suzup bekletin. Buyukce bir tencereye dolmalik fistigi, soganlari, tuzu ve 1 su bardagi zeytinyagini ekleyerek, soganlar yumusayincaya dek kavurun. Kavrulan soganların üzerine salcayi ve yikanmis pirinci de ilave ederek kavurmaya devam edin. 2-3 dakika sonra 2 su bardagindan iki parmak az suyu pirince ilave edin. Bir kere karistirarak kisik ateste suyunu cekmesini saglayin. Pirinc suyunu cektiginde,  kus uzumu, nane, isot, toz seker, karabiber ve 3 yemek kasigi nar eksisini ilave ederek karistirin. Ocagin altini kapatin ve dolma icini ilinmaya birakin.
 

Dolma ici elinizi yakmayacak kivama gelip, kendini cektiginde, kofikleri doldurup, dolmalarin agzini icleri pisme sirasinda tasmasin diye birbirine bakacak sekilde elinizle birlestirin. Tencereye dizdiginiz kofiklerin uzerine, kalan yarim bardak yagi, 3 kasik nar eksisini ve 2 su bardagi suyu dokup, kisik  ateste 30 dakika kadar pisirin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder