Cumartesi, Temmuz 20

Pelte

Annemin anneannesi, pelteyi cok guzel yaparmis. Su muhallebisi de derlermis bu tatliya. Annemin cocuklugundan kalan bir tat olan pelte, yaz geldi mi evin vazgecilmezlerinden olurmus...

 
Malzemeler:

1 lt su
4 corba kasigi bugday nisastasi
4 corba kasigi toz seker

Uzeri icin gelincik surubu, pekmez ya da  sulandirilmis gul receli








 
Bir tencerede, su, nisasta ve sekeri surekli karistirarak pisirin. Koyu bir kivam aldiginda, ocagi kapatin. Yayvan buyuk bir kaba dokun ve sogumaya birakin. 

Yeterince sogudugunda buzdolabina atin. Servis edeceginiz zaman, peltenizi bicakla kucuk karelere bolun. Uzerine bulabilirseniz gelincik surubu, bulamazsaniz pekmez ya da biraz sulandiracaginiz gul recelini dokerek servis edin. 

Dilerseniz, birkac kup buzu parcalayarak, uzerine serpistirebilirsiniz. Ozellikle sicak yaz gunlerinde, sizi serinletecek harika, hafif, kolay bir tatli. Fakat kendinizi kaptirip cok da fazla yemeyin, ne de olsa icinde nisasta var :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder