Salı, Temmuz 23

Kunefe

Babam kadayifi cok sever. Favorisi tel kadayif tatlisi, fakat tabiki kunefeye de asla hayir demez. Bense, tatli yemesi yasak bir kedi olarak, ancak uzaktan bakip, yalanabilirim...


Malzemeler:


250 gr tel kadayif
2-3 corba kasigi tereyag, eritilmis
100 gr dil ya da orgu peyniri
1 tatli kasigi pekmez

Serbeti icin
1 su bardağı toz seker
1,5 su bardagi su
2-3 damla limon

Servis ederken kullanmak icin, cekilmis antep fistigi ve dondurma

Dil veya orgu peynirini, bir gece onceden ilik suda bekletip tuzunu cikartalim. Tabiki bir Hatay klasigi olan kunefe, ordan alinmis peynirle cok daha lezzetli olacaktir. Fakat elimizdekilerle idare etmemiz gerekiyorsa, tuzu cikartilmis dil ya da orgu peyniri kullanabiliriz. Bu sekilde de gayet guzel oluyor...

Oncelikle serbetimizi hazirlayalim. Tencereye koyacagimiz su, seker ve limon suyunu yaklasik 7-8 dakika kaynatalim. Sogumaya birakalim.

Kadayifi tel tel tiftelim ya da dograma tahtasi uzerince ince ince keselim. Eger keserseniz kadayiflar birbirine daha kolay yapisacaktir. 

Eritmis oldugunuz tereyagini pekmezle karistirin. Bu islem kunefemize guzel bir renk verecek. Tereyaginin bir kismiyla, yapismaz tavanizi yaglayin. Kalanini kadayiflara elinizle bir guzel yedirin.

Kadayifin yarisini tavaya yayin, elinizle iyice bastirin. Uzerine peynirleri rendeleyin ve kalan kadayifi da elinizle yayarak bastirin. Kadayiflarin arasinda hava kalmadigina emin olun ve ocaginizin en buyuk kisminda fakat kisik ateste, dondure dondure pisirin.

Bir bicak yardimiyla kunefemizin altina bakalim ve eger pistiyse, bir tabak yardimiyla ters cevirelim. Eger balik tavaniz varsa onunla kunefeyi cok rahat yapabilirsiniz :) Diger tarafi da kizardiginda ocagi kapatalim. Ister servis tabagina alin, ister tavada birakin, uzerine sogumus serbeti dokun. Serbet soguksa, kadayif sicak, kadayif soguksa serbet sicak olmali...

Uzerine antep fistigi serpip, sicakken servis edin. Biraz dondurma ya da kaymakla da harika oluyor.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder