Perşembe, Temmuz 11

Yesil Cayli Kurabiye

Annem Londra'dan geldiginde, yesil bir poset cikartmisti valizden. Tabiki ne oldugunu cok merak etmistim. Bugun, o yesil posetin icindeki yesil tozu kullanarak kurabiyeler yapti. Yesil birseyi neden kurabiyeye koydugunu anlayamadim ama, pistikten sonra cok nefis kokuyordu. Meger matcha'ymis o yesil toz, yani toz yesil cay...

Malzemeler:

200 gr margarin
100 gr pudra sekeri
2 yumurta sarisi, biri icinde biri disinda kullanilacak
300 gr un
1/3 cay kasigi tuz
2 dolu corba kasigi toz yesil cay
1-2 corba kasigi toz seker




Margarin ve pudra sekerini, krema kivamina gelene kadar mikserle karistirin. 1 yumurta sarisini ekleyerek karistirmaya devam edin. Un, tuz ve toz yesil cayi da bu karisima ekleyin ve yogurun. Hamuru yagli pisirme kagidi ya da folyoyla rulo seklinde sarin ve buzdolabinda en az 45 dakika dinlendirin. Cok yagli bir hamur oldugu icin, buzdolabinda toparlaniyor ve birazdan yazacagim kesme islemi, bu sayede cok rahat oluyor.

Dinlenen hamurunuzu buzdolabindan cikartmadan once firininizi 160 dereceye ayarlayin ve isinmasi icin birakin.

Buzdolabindan cikarttiginiz hamurun uzerine yumurta sarisi surun ve her tarafini toz seker ile kaplayin. Bunlari yaparken hizli olmanizi tavsiye ederim, zira yaz oldugundan hamur hemen yumusamaya basliyor. Keskin bir bicakla, yaklasik 1er santimlik dilimler kesin ve yagli kagit serdiginiz firin tepsinize yerlestirin. Tum hamuru 1 santim kalinliginda acarak, kaliplarla da kesebilirsiniz tabiki.. Onceden isinmis olan firininizda, yaklasik 15 dakika pisirin. Kurabiyelerin rengi kahverengiye donmeden firindan cikartmalisiniz, inanin cok cabuk pisiyorlar. 
Bu kurabiye cok uzun zamandir aklimdaydi. Fakat yesil cay tozunu Londra'da bulabildim. Eminim burdaki buyuk aktarlarda da vardir, cok arama firsatim olmamisti. Fazla yesil olmayan kurabiyelerimin tatlari gercekten enfes oldu :) Daha cok matcha eklemek istemedim cunku asiri kullanilan matcha, yaptiginiz kurabiye ya da kekin ispanak tadinda olmasini saglarmis... Ama belki 1 corba kasigi daha matcha eklemenin zarari olmaz :) 

Bu harika aromali kurabiyelerinize, cekilmis badem de eklerseniz, lezzeti ikiye katlanacaktir :) Ozellikle yilbasinda yapacaginiz çam agaci kurabiyelerinde bu tarifi kullanabilirsiniz. Yesil cay tozu, kurabiyelerinize, keklerinize ve hatta pancakelerinize cok yakisacak... Mutlaka deneyin derim...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder