Cuma, Temmuz 26

Ic Pilav

Annemin en sevdigi pilav ic pilavmis.. Icinde ciger oldugu icin bende cok sevdim :) Aglayip sizlamalarima dayanamayan annem, minik bir parca cigeri mutlaka benimle paylasir...

Malzemeler:

1 su bardagi pirinc
1 su bardagi su
1 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi zeytinyag
1/2 et suyu bulyon
2 corba kasigi kus uzumu
2 corba kasigi çam fistigi
2-3 dal dereotu, ince dogranmis
200 gr kuzu cigeri
Bir fiske tarcin
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
Pirincleri islatmak  icin kaynar su, 1 corba kasigi sirke, 1 tatli kasigi tuz

Pirincleri derin bir kaba koyarak, uzerine sicak su, sirke ve tuzu ekleyin ve en az 20-25 dakika bu suda bekletin. Sirke, pirincteki fazla nisastanin disari atilmasini saglayacak, boylelikle pirinc daha az zararli bir hale gelecek..


Pirinc suda beklerken, pilava karistiracagimiz harci hazirlayalim. Az yagda fistiklari pembelestirelim. Cok kucuk dogradigimiz cigeri de koyarak kavuralim.

Kus uzumlerini kolay ayiklayabilmek icin, bir kasede ilik suda bekletelim. Uzumler sistiginde yikayip kolayca saplarini ayiklayalim.

Pirincler yeterince suda bekledikten sonra, iyice yikayip suzelim. Pilav tenceremizde, yaglari, bulyon, tuz ve suyu kaynatalim. Pirincleri ilave ederek karistiralim ve kapagini kapatalim. Once harli ateste, sonra kisik ateste suyunu cekene kadar pisirelim. Ocagi kapatip, 10 dakika kadar pilavimizi dinlendirelim. 

Daha sonra pilavimizin icine, hazirladigimiz ciger ve fistiklari, kuş uzumunu, tarcini, karabiberi, son olarak da dereotunu ekleyerek karistiralim. Sicak olarak servis edelim.

Bu pilavi kahverengi pirincle de yapabilirsiniz. Ya da ciger eklemeyerek hamsili pilav yapabilir, yilbasinda ise, ciger yerine kestane ekleyerek sunabilirsiniz :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder