Annemin cok sevdigi, acuka diye birsey var. Kahvaltida ekmege surulup yeniyor. Benim pek ilgimi cekmedi, hem aci hem de icinde sevdigim hic bir sey yok.
Malzemeler:
2 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi su
1 su bardagi ceviz ici, cekilmis
4 yemek kasigi zeytinyag
2 dis sarmisak, rendelenmis
1 tepeleme cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi kekik
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi limon suyu
Bir kapta, salcalar suyla iyice karistirilir. Diger malzemeler eklenir. Hersey guzelce karistirildiginda, acukaniz yenmeye hazirdir.
Kahvalti disinda, kizarmis sicacik ekmek, biraz tulum peyniri, yaninda da çayla, sizin icin harika bir aksamustu atistirmasi olabilir..
Acukanizi, uzerine zeytinyag gezdirerek, buzdolabinda uzunca bir sure saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder