Babamin sevdigi yemeklerden biri de schnitzel.. Tabiki yaninda patates kizartmasi ya da patates salatasi olmadan yemez :) Benim de sansim varsa ve o gun uslu durmussam, bu nefis tavuklardan minik bir parca kazanabilirim.
Malzemeler:
1/2 dis sarimsak, rendelenmis
3 corba kasigi galeta unu
1 cay bardagi sut
1 tatli kasigi kuru feslegen
1 tatli kasigi deniz tuzu
1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
1 buyuk yumurta
4 parca ince tavuk fileto
Pisirmek icin 3-4 corba kasigi sivi yag
Yaninda servis etmek icin, kizarmis patates ya da patates salatasi
Tavuk filetolarin yaglarini ayiklarken, tesaduf eseri fotografta gordugunuz balik ve deniz ati sekilleri ortaya cikti. Ozellikle cocuklar icin guzel bir sunum olabilir :)
Derin, orta boy bir kapta yumurtayi cirpin. Uzerine sarimsak, galeta unu, sut, feslegen, tuz ve karabiberi ekleyin. Ince tavuk filetolarinizi bu karisimda 2-3 dakika bekleterek, az yag koydugunuz tavanizda her iki tarafini 4er dakika pisirin.
Biz fazla yagli olmamasi icin, derin yagda kizartmayi tercih etmiyoruz, fakat daha fazla yag kullanarak da kizartma islemini gerceklestirebilirsiniz. Daha saglikli olsun isterseniz, schnitzellerinizi onceden isitacaginiz 240 derece firinda 15 dakika kadar da pisirebilirsiniz.
Tavuklari once una, sonra yumurtaya ve sonra galeta unlu karisima bulamak da bir secenek tabiki, fakat o sekilde cok daha agir oluyor. Bu tarifi mutlaka deneyin, pisman olmazsiniz :)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder