Çarşamba, Temmuz 3

Balzamikli Cilekler

Annemin kahvaltisinin favorilerinden biri, balzamik sirkeli cilekler... Oyle sirke dedim diye yuzunuzu burusturmayin hemen, mutlaka deneyin, eminim siz de babam gibi cok seveceksiniz :)

Malzemeler:

250 gram cilek, ayiklanmis
1 yemek kasigi balzamik sirke
2 yemek kasigi toz seker
1/2 limon suyu







Cilekleri guzelce yikadiktan sonra, buyukluklerine gore ikiye ya da dorde bolun. Benim aldigim cilekler minik Eregli cilekleri oldugundan, pek kesmedim.

Onceden isittiginiz tavaya sekeri koyarak, hafifce karamellesmesine izin verin. Seker cok fazla yanmadan, cilekleri ekleyin. Balzamik sirkeyi ve limon suyunu da ekleyerek karistirin. Dilerseniz, icine limon kabuklari da ekleyebilirsiniz. Bir tasim kaynadiginda ocagi kapatin.  

Pancake'lerin uzerine koymak icin, nefis cilek sosunuz hazir. Cilek sosunun uzerine incecik dograyacaginiz nane ve yaninda nutella ile, kimse pancakelerinize karsi koyamayacak :)

Bu tarifi farkli bir sekilde de yapabilirsiniz. Tum malzemeleri bir kapta karistirip, yaklasik 2 saat buzdolabinda bekletirseniz, cilekler yumusayip sularini salacak ve size sadece muhtesem bir sos olarak onu sunmak kalacak...

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder