Çarşamba, Temmuz 24

Yufkali Kadayif Sarma

Annem cocukken, anneannem bu tatlidan yaptiginda cok mutlu olurmus. En sevdigi tatliymis cunku... O tiftik gibi beyaz şeylerle oynamak istediysem de, annem izin vermedi. Bana da uslu durup odul mamasi beklemekten baska care kalmadi :)


Malzemeler:

2 yufka
500 gr tel kadayif
250 gram ceviz ici, iri dovulmus
4 corba kasigi tereyag
1 cay bardagi sivi yag

Serbeti icin
4 su bardagi sut
2,5 su bardagi seker


 
Oncelikle serbetimizi yapalim. Seker eriyene kadar sutu kaynatalim ve sogumaya birakalim.

Daha sonra, bir yufkayi tezgahiniza serin. Cok buyukse ortadan ikiye bolun ki, tatlilariniz kalin olmasin. Uzerine kadayiflarin yarisini tiftikleyerek yayin. Kasikla sivi yag gezdirin ve dovulmus cevizlerinizi de serperek, rulo seklinde sarin. Cok kalin olmayacak sekilde, yaklasik 2 parmak kalinliginda dilimlere bolun. Diger yufka icin de ayni islemleri yapin. Yagli kagit serdiginiz tepsinize, kadayifli kisimlar uste ve alta gelecek sekilde, aralik birakmadan dizin.Tereyagi eriterek, yufkaya sarilmis kadayiflarin uzerine gezdirin.

Onceden isittiginiz 180 derece firinda, iyice kizarana kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin.

Firindan cikarttiginiz sicak kadayiflarin uzerine sogumus serbetinizden dokerek, yaklasik 10 dakika tatlinin serbeti cekmesi icin sabredin :)

Ben genelde yenilecek miktar kadar tatliya serbet dokuyorum. Boylece kalan tatlilar sutle sisip yumusamiyor. Citir citir sutlu kadayiflar, sahurda da yenilebilir ve sizi gun boyu tok tutmaya yardimci olur.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder