Cumartesi, Temmuz 6

Cilekli Pasta

Birkac gun once, Arzu Ablamla Basak Ablam icin annem pasta yapti demistim. Sizde evde pasta yapmak isterseniz, aslinda cok da zor olmadigini bu tarifle goreceksiniz. Annem, cocuklara disaridan alinan pasta, kek gibi yiyeceklerin yedirilmesine karsidir. Genelde, uzun sure dayansin diye icine koruyucu maddeler katildigindan, vakti varsa evde yapmayi tercih eder. Bende eger sansim varsa, kremadan azicik yiyebilirim :)

Malzemeler:

Pandispanya icin
5 yumurta, oda sicakliginda
5 kahve fincani seker
5 kahve fincani un
1 kahve fincani su, oda sicakliginda
1 paket kabartma tozu

Kremasi icin
3 su bardagi sut
2 cay bardagi toz seker
1 cay bardagi un
1 yemek kasigi bugday nisastasi
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya
 
Icine koymak ve uzerini suslemek icin 500 gr cilek

Pandispanya icin, derin bir kapta, yumurtalari ve sekeri beyazlasip kopurene kadar 5-6 dakika cirpalim. Kalan malzemeleri de ekleyerek 1-2 dakika daha cirpalim.

26 cm.lik tepsimizi yaglayarak, kek hamurumuzu icine bosaltalim. 180 derece firinda, kabarip kizarana kadar pisirelim. Dilerseniz kurdan ya da bicak batirarak, icinin pistigini kontrol edebilirsiniz.
Kek pisirirken, kabarana kadar firinin kapagini acmazsaniz iyi olur. Yoksa sonmus ya da kabarmamis bir kekle karsilasabilirsiniz. Kekinizi tepside sogumaya birakin. Sogumadan cikartmaya calisirsaniz parcalanabilir.

Bu keke dilerseniz su yerine limon suyu koyup, icine de rendelenmis limon kabuklari ekleyebilirsiniz. Karisik meyveli pasta yapacaksaniz, bu sekilde de guzel bir pandispanyaniz olabilir. 

Krema icin, butun malzemeleri bir tencereye koyup, bir cirpici yardimiyla surekli karistirarak puding gibi pisirelim. Kaynayip kivam aldiginda, ocagi kapatip ara sira karistirarak sogutalim. Dilerseniz, ocaktan aldiginizda icine 1 yemek kasigi margarin ekleyebilirsiniz, kremaniz daha parlak olacaktir. Fakat margarinsiz de gayet guzel oluyor. Uzerini strec filmle kaplayacaginiz kremaniz kurumaz ve pandispanyayla bulusmaya hazir olur.

Kremayi ve pandispanyayi hazirladigimiza gore, gerisi sizin hayal gucunuze kalmis. Bizim evde cok sevildigi icin cilek kullandim fakat, seftali, kivi, muz ve benzeri mevsim meyveleriyle de pastanizi yapabilirsiniz tabiki. Pandispanyanizi, uc katman olacak sekilde uzun bir bicak yardimiyla kesin. 

Ben kuru kalmasin diye romla islatmistim, fakat siz romu direkt keke dokmeyin, biraz sulandirin ki, bol alkollu olmasin :) Sutle, badem likoruyle ya da soguk nescafeyle de pandispanyanizi islatabilirsiniz.

Islattiginiz pandispanyanin uzerine krema dokup, spatulayla duzeltin. Onun uzerine cilekleri koyun, diger kati da ayni sekilde yerlestirin. En ust katin uzerini ve pastanin kenarlarini, kalan kremayla guzelce sivayin. Uzerini de dilediginiz sekilde suslediniz mi, ev yapimi pastaniz hazir.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder