Çarşamba, Ocak 8

Havuclu Meze

Annemin en sevdigi mezelerden birini paylasacagiz bugun. Annem universitedeyken, Findik yanina geldiginde yaparlarmis hep. Cok guzel gorunmesine ragmen, bilirsiniz ki ben etcil bir kediyim. Her ne kadar mutfak tezgahinda neler olup bittigini merak etsem de, sebze yemeyi hic sevmiyorum. 


Malzemeler:

4 buyuk havuc, rendelenmis
1 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi zeytinyag
2 dis sarimsak, rendelenmis
2 tatli kasigi kuru nane
3 dolu yemek kasigi yogurt, oda sicakliginda bekletilmis
1 cay kasigi tuz




Buyukce bir tavaya rendelenmis havuclari ve zeytinyagini koyarak, havuclarin rengi degisip yumusayana dek kavurun. Bu islem yaklasik 10 dakikanizi alabilir. Havuclari ne kadar iyi pisirirseniz, mezenizin omru o kadar uzun oluyor. 

Havuclar pistiginde, tavanin ortasinda bir bosluk acip, sarimsagi ve tuzu 1-2 dakika pisirin. Ardindan salcayi ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. Naneyi de ilave ederek, herseyin iyice karistigina emin olun. Ocagin altini kapatin ve yogurdu ekleyerek mezenizi son bir kez karistirin. Ocagi kapatmadan yogurdu eklerseniz, yogudunuz kesilebilir ve hos olamayan puturlu gorunumde bir mezeniz olur.

Ilinmasi icin bekleyin ve servis tabagina alin. Dilerseniz, minik kavanozlara bolusturup, haftasonu kahvaltilarinda da tuketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder