Cuma, Ocak 10

Kizarmis Manti

Kizarmis manti, bu seneki yilbasi soframizin favorilerinden biriydi. Sanirim bes-alti dakika icinde tukendi. Hamur ve et ikilisinin bir kedi olarak benim de favorim oldugunu tahmin etmissinizdir. Ama ozel gunler disinda evimizde boyle seyler yenmiyor ne yazikki. Annem 2014 yilinda daha hafif olmak istedigi icin, evimizde cokca sebze piser oldu. Bu durum babamla benim pek hosumuza gitmese de, mecburen anneme ayak uyduruyoruz. Allah'tan hindili mamam sebzeliyle degistirilmedi...

Malzemeler:

Manti (manti tarifimiz bu linkte)

Kizartmak icin sivi yag
Uzeri icin; sarimsakli yogurt ve domates sosu







Manti yapmakla ugrasamam, daha kolay bir yolu yok mu bu isin derseniz, bircok mahallede hala bulunan manticilardan firinlanmamis taze manti alabilirsiniz. Yalniz mantiyi aldiginiz gun kullanmaniz gerekiyor. Eger ertesi gun kullanmak isterseniz, bir tepsiye un serpip tek tek ayirirsaniz iyi olur. Aksi takdirde, taze mantilar birbirine yapisir ve kullanamazsiniz.

Evde yaptiginiz ya da disardan aldigimiz taze mantilari kizgin sivi yaga atip, altin rengi olana dek kizartiyoruz. 

Yaninda sos olarak az tuzla cirpilmis sarimsakli yogurt ya da feslegen, sarimsak, tuz, karabiber ve rendelenmis domatesle hazirlayacaginiz domates sosunu servis edebilirsiniz.

Mantiyi yeterince isinan yagda kizartirsaniz, icine yag cekmiyor. Harika citir citir bir atistirmalik oluyor. Icki sevenler icin, yanina buz gibi bira tavsiye edebilirim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder