Salı, Nisan 8

Patatesli Biftek

Anneannemin en sevdigi yemeklerden biri de patatesli biftekmis. Annemin anneannesi cok guzel yaparmis bu yemegi. Eh dolayisiyla annem de pek sever bu harika kokan biftegi. Ve tabiki icinde et olan tum yemeklere bayilan bendeniz, kucuk bir parca icin saklabanlik uzerine saklabanlik yaparim...

Malzemeler:

2 orta boy patates
4 dilim biftek
2 su bardagi et suyu
1 tatli kasigi kekik
1-2 yemek kasigi zeytinyag
Patatesleri kizartmak icin sivi yag
Tuz
Karabiber





Patatesleri halka halka dograyarak, kizgin yagda kizartin.

Dokum ya da normal bir tavayi yeterince isittiktan sonra, etlerin her iki yuzunu ikiser dakika muhurleyin.

Firin kabiniza etleri dizin. Kenarlarina patatesleri ekleyin. Kekik serpin. Tuz ve karabiber ilave edin. 2 su bardagi et suyunu biftek ve patateslerin uzerine dokerek, onceden isittiginiz 200 derecelik firinda yaklasik 20 dakika pisirin.

Dilerseniz yaninda tane tane bir pirinc pilaviyla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder