Bosnak Mantisi, aslinda tabiki elde acilan bir hamurla yapiliyor. Fakat annem hazirlamasi kolay ve hizli olsun diye, baklavalik yufka ile yapmaya karar verdi. Kahvalti masasinda, firindan cikartip getirdigi boreklerden sadece iki-uc tane kaldigini soylersem, herhalde bu haliyle de ne kadar leziz olduklarini tahmin edebilirsiniz :)
Malzemeler:
12 adet baklavalik yufka
250 gram kiyma
2 kucuk sogan, kup kup ince dogranmis
1 dis sarmisak, rendelenmis
1 cay kasigi kirmizi pul biber
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi sivi yag
Servis icin, 1/2 cay kasigi tuzla tatlandirilmis yogurt
Biraz cabuk yapabilme sansi, biraz da tembellikten, Bosnak Mantisi'na degisik bir tarz kazandirmis oldum sanirim :)
Oncelikle, firinimizi 200 dereceye ayarlayip isinmasi icin rahat birakiyoruz. Tepsimizi de yaglayarak bir kenara aliyoruz. Bir kapta kiyma, tuz, sogan ve sarimsagi iyice karistirarak, ic harcimizi hazirliyoruz.
Baklavalik yufkalari, her katina 1er yemek kasigi yag dokerek, 4 kat olacak sekilde ust uste diziyoruz. Boylece, el acmasi hamuru ust uste koyarak acip verdigimiz katlari, basit bir sekilde halletmis oluyoruz :) Arasina harctan yeterince koyarak, uzunlamasina yayiyoruz. Katli yufkamizi silindir seklinde sararak, bicakla kucuk kucuk kesiyoruz. Kalan yufka ve harclarla da ayni islemleri yaparak, tepsimize diziyoruz.
Firina koydugumuz mantilar, yaklasik 45-50 dakikada kizariyor. Bu arada uzeri icin yogurdugumuzu hazirlayarak, oda sicakliginda bekletebiliriz.
Firindan cikardigimizda, nar gibi kizarmis kolay Bosnak Mantimizi, uzerine yogurt dokerek servis edebiliriz.
Eger aksam ustu cayin yanina yapacagim derseniz, yogurda biraz sarimsak ekleyip, kirmizi biberli yag yapip, biraz da kuru nane serpistirerek misafirlerinize sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder