Peynir en sevdigim yiyeceklerden biri.. Ama oyle her peyniri yemem, biliyorsunuz gurme bir kediyim ben... Gercek sutten yapilmis peyniri hemen anlarim ve kotu bir peynire asla dokunmam...
Malzemeler:
250 gr margarin
300 gr kahverengi seker
5 buyuk yumurta, beyazi ve sarisi ayrilmis
1 portakal kabugu rendesi
1 portakalin suyu
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tarcin
1 cay kasigi toz zencefil
1 su bardagi cekilmis ceviz ici
1 su bardagi un
250 gr rendelenmis havuc
1 fiske tuz
Mascarpone kremasi icin:
120 gr mascarpone peyniri
250 gr tuzsuz krem peynir ya da labne
1 dolu turk kahvesi fincani pudra sekeri
1 limon kabugu rendesi
1/2 limon suyu
Uzerini suslemek icin dovulmus ceviz
Firininizi 180 dereceye ayarlayin ve isinmasi icin birakin. Keki pisireceginiz kalibi yaglayarak hazirlayin. 28 cmlik kalip bu kek icin uygun olacaktir.
Bir kapta, seker ve margarini krema kivamina gelene dek cirpin. Karistirmaya devam ederken, her biri tek seferde olmak uzere, yumurta sarilarini ekleyin. Portakal kabugu ve suyunu koyun. Kabartma tozu, tarcin ve zencefili de ilave ederek karistirin.
Baska bir kapta, yumurta beyazlarini bir fiske tuzla kopurup kabarana ve sertlesene kadar cirpin. Cevizleri, unu ve havuclari bu karisima ekleyerek nazikce katlama yontemiyle karistirin. Yani, hamuru bir spatula yardimiyla distan ice dogru yavasca katlayin. Bu karisimi, digeriyle yine katlama yontemiyle birlestirin.
Yagladiginiz kalibiniza kek hamurunu bosaltin ve firina atin. Yaklasik 1 saat pisirin. Bir bicakla ya da kurdanla pisip pismedigini kontrol ederek firindan cikartin. En az 15 dakika dinlenmesi icin bekleyin. Yoksa kaliptan cikartirken kekiniz parcalanabilir.
Bu arada uzerine koyacagimiz kremayi hazirlayalim. Bir kapta mascarpone peyniri, labne, pudra sekeri, limon kabugu ve suyunu cirpalim.
Soguyan kekimizi kalibindan cikartarak servis tabagina alalim. Uzerine kremamizi yayalim. Dovulmus cevizleri serpistirerek susleyelim. Muhtesem havuclu kekiniz servise hazir.
Bildigimiz havuclu kek tariflerine gore biraz zahmetli gorundugunun farkindayim. Fakat yumurta beyazlarini ayri bir yerde cirparak karisima eklemek keke nem ve yumusaklik veriyor. Bir kere deneyin derim, pisman olmayacaksiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder