Çarşamba, Şubat 12

Kalp Tortilla Cipsleri

Annem yemeklere degisik sekiller vermeyi cok sever. Anneannemin, masaya suslu olmayan birsey koymadigindan bahseder hep... Hazir sevgililer gunu gelmisken, o da sizler icin birkac alternatif kalpli tarif hazirlamaya karar verdi. Tabiki ben hamurlu seylere bayiliyorum, o yuzden size de annemin tariflerini denemenizi oneriyorum...

Malzemeler:

Misir unlu tortilla ekmegi
Deniz tuzu
Zeytinyag
Kalp seklinde kurabiye kalibi










Firini 180 dereceye ayarlayarak isinmaya birakin. 

Kalp seklindeki kurabiye kalibinizla, tortillalari kesin. Aslinda bu cipsleri yapmak icin tortilla ekmeklerinin misir unlu ya da beyaz unlu olmasinin bir onemi yok. Biz misir unlunun tadini daha cok sevdigimizden, onu tercih ediyoruz.

Kestiginiz kalp tortillalari, yagli kagit serdiginiz tepsiye dizin. Uzerlerine bir firca yardimi ile zeytinyag surun. Daha sonra, taze oguteceginiz deniz tuzunu uzerlerine serpistirin. Cipslerinize biraz renk vermek isterseniz, tatli kirmizi toz biber de serpistirebilirsiniz.

Isinmis olan firininizda yaklasik 10-15 dakika pisirin. Firina gore kizarma suresi degisebilir, o yuzden 2 dakikada bir kontrol etmek kaydiyla biraz daha uzun sure pisirebilirsiniz. Altin rengi olduklarinda, cipslerimiz servise hazir demektir. Tabiki sogumalarini beklemekte fayda var :)

Bu sekilde, dilediginiz kalipla, cok yaratici ve saglikli cipsler hazirlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder