Cuma, Şubat 14

Cilekli Kalpler

Tatlisiz sevgililer gunu olmaz degil mi? Annemin en guzel tariflerinden biri de bugun sizinle paylasacagimiz cilekli milfoyler. Denemenizi siddetle oneriyoruz. Bir kedi olarak tatli yemem yasak biliyorsunuz, fakat bunlar o kadar guzel gorunuyorlar ki, belki gece gizlice calarim mutfaktan bir tane...

Malzemeler:

Yarim paket milfoy hamuru, oda sicakliginda bekletilmis
250 gr cilek, kucuk kesilmis
1 yemek kasigi toz seker
100 gr ricotta peyniri
Uzerine serpmek icin pudra sekeri
Kalp kurabiye kalibi






Firini 190 dereceye ayarlayarak isinmaya birakin.

Kestiginiz cilekleri, toz sekerle karistirarak, hamurunuzu acip kalipla kesene dek bekletin.

Tezgahi unlayarak, milfoy hamurunuzu acin. Bu olcuyle, kalp kalibinizin buyuklugune gore yaklasik 12 adet milfoy elde edecegiz. Kurabiye kalibinizla 24 adet kalp kesin.

12 kalbin uzerine, 1er tatli kasigi ricotta peyniri, 1er tatli kasigi da cilek koyun ve kalan bos kalp hamurlarla uzerlerini kapatin. Hem yapismasi hem de guzel gorunmesi icin, catalin uclariyla hamurun kenarlarina bastirin.

Yagli kagit serdiginiz tepsinize kalpleri yerlestirin. Yaklasik 15 dakika altin rengi alana kadar pisirin. Firininiza gore pisme zamani degisebilir, o yuzden arada kontrol etmenizde fayda var.

Firindan cikarttiginiz kalp milfoylerinizi yaklasik 5 dakika dinlendirdikten sonra, uzerlerine pudra sekeri serpistirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder